Få den lille Selvhjelpsboka her
Back to Blog

Hva kan du gjøre for å avgifte kroppen din?

avfallsstoffer følelser toksiner Oct 18, 2023
 

 

 

 

Hvor starter vi når kroppen bør avgiftes?

 

 

 

Første steg er å bli bevisst på hva som belaster kroppen, så kan vi se på hvordan vi kan fjerne kildene til at toksiske stoffer kommer inn i inn i kroppen vår.

Å avgifte kroppen uten å fjerne årsakene til opphopning av toksiner og avfall i kroppen er en dårlig strategi. Å bytte ut alt på en gang er ikke målet. Det skaper bare mer stress. Ta det som er viktigst for deg først og ta det litt etter litt. Å bli bevisst og å endre vaner tar tid.

Vi må først se på de vanligste stoffene vi utsetter oss for i hverdagen og som kan fjernes eller byttes ut med andre og bedre alternativer for kroppen vår. 

 

 

Hvilke områder bør vi ha fokus på?

 

 

Maten vi spiser: Bruk rene råvarer og minst mulig prosessert mat. Velg mat som har lite konserveringsmidler, og som ikke er fylt med ting som hører hjemme i en kjemilab. Velg mat du kjenner igjen. At du kan se og gjenkjenne råvarene som er brukt. Brød skal f.eks ha 3-4 ingredienser. Ikke 10-20. 

 

Vaskemidlene vi bruker: er kjemiske og etterlater seg en hinne av kjemikalier på alt som vaskes, og vi puster det inn. Babyer og barn leker på gulv som er vasket med disse kjemikaliene får det i munnen og på huden. Bytt ut i økologiske alternativer, bruk sitron og eddik og "gammeldagse" rengjøringsmidler. billigere og bedre for oss selv.

https://veientilhelse.no/hvordan-bruke-sitron-og-andre-naturlige-rengjoringsprodukter/

 

Personlig hygiene og kosmetikk: Alt vi smører på kroppen trekker rett inn. Hudkremer kan du lage selv, eller kjøpe gode naturlige produkter som gir næring til huden, og ikke kjemikalier. Parfyme inneholder en cocktail på 200 fremmedstoffer laget i et laboratorium. Babyer klarer seg fint uten våtservietter og sjampoer og kremer,  og det finnes bleier og bind laget av økologisk materiale. Deodoranter inneholderofte  aluminiumsforbindelser og bør byttes ut. En  kan bytte ut med en blanding av kokosolje og natron, og det finnes mange gode produkter som kan erstatte det som ikke er bra å bruke.

 

Kjøkkenet og badet vårt: Er ofte fullt av plast -og nonstick-produkter. Bytt ut plastsleivene og skjærefjøler med treprodukter. Kjøp stekepanner og gryter i støpejern eller stål. Brødformer kan byttes ut med rimelige former i stål. Oppbevaring kan gjøres i glassbokser eller pakkes inn i bivokspapir. Drikkeflasker byttes ut med glass eller metall. 

Tabletter til oppvaskmaskinen kan byttes ut med eget laget pulver: 

https://www.gudruns.blog/hjemmelagd-oppvaskmaskin-pulver-%F0%9F%8C%B8-som-virker/

Du kan fint halvere bruken av vaskemidler til klær ved å halvere dosen. Klærne blir rene likevel. Vask litt sjeldnere. Bruk uparfymerte vaskemidler og dropp skyllemidlene. Luft ullplagg i stedet for å vaske om de ikke er synlig skitne og bruk gallesåpe til flekkfjerning. 

Kjemisk dorens og "godlukt"  spres i lufta som vi puster inn, og i vannet det forsvinner i. Kjøp et økologisk produkt eller lag ditt eget.

Ikke brenn duftlys eller lys inne. De har masse toksiner i seg og lager et dårlig innemiljø.

 

 

Toksiske tanker og vanskelige følelser

 

 

Vi har også en annen type "toksiner" som skader oss og lager avfallsstoffer i kroppen, og det er vanskelige relasjoner, tankefeller, traumer og emosjonell bagasje. Det lager fysiske og målbare problemer i kroppen som går ut over psyken og sjelen vår, fordøyelsesfunksjoner og hormonbalansen i kroppen, og som få konsekvenser som utmattelse og sykdommer i fordøyelsen. Vagusnerven kan aktiveres og virker som en bremsepedal på et nervesystem som har hengt seg opp i et stressreaksjonsmønster.

En "avgiftning" i livet som tar tak i dette kan være litt vanskelig. En vet ofte ikke hvor en skal starte, eller hva en kan gjøre. Mange ganger handler det om å bli bevisst for å komme i gang. Vi bør se på det som lager stress i dagliglivet,  om relasjonene våre er gode eller dårlige, eller om vi har en emosjonell bagasje med oss, som bør ryddes i. Det finnes mange enkle og gode selvutviklingsverktøy, og noen ganger krever det gode venner eller en terapeut.

 

 

Her kommer vi til "Hvordan gjøre det"

 

 

Når vi er i gang med å endre og fjerne kildene til toksiner og forurensing i hverdagen vår, kan vi se litt på hvordan vi skal kvitte oss med avfallsstoffer i kroppen vår.

 Vi har flere organer og funksjoner som renser og avgifter, og da skal vi se på hvordan de kan utnyttes for å bli kvitt noe av det som ligger lagret i kroppen.

 

-Nyrene gjennom urin.

-Fordøyelsessystemet gjennom avføring.

-Huden gjennom svetten vår.

-Lungene gjennom pusten vår.

-Lymfesystemet vårt.

-Leveren vår.

-Vagusnerven 

-Huden vår

 

 

Ved å drikke elektrolyttene/ plasmaen ( uraffinert havsalt og vann), vil vi hydrere cellene som da vil få væske og kapasitet til å kvitte seg med avfallsstoffer. Dette går ut i blodet og ut i vevet, der nyrene etterhvert vil skille ut avfallsstoffer gjennom urinen. Nyrene sørger også for at likevekten i elektrolyttene (som består av mineraler og væske) har en konstant balanse, og kvitter seg med avfall, toksiner, overflødige mineraler og væske. Resten blir resirkulert.

Denne prosessen pågår hele døgnet, og rundt 180 liter strømmes igjennom nyrene pr døgn på en voksen person.

 Ved å drikke plasma blir vi daglig kvitt endel toksiner og avfallsstoffer gjennom urin og avføring.

 

Gjennom huden har vi muligheter til å bli kvitt mye toksiner, og det styres av kroppsaktiviteter, og sirkulasjon i kroppen, og ved svetting. Sauna og badstue er en veldig god måte å kvitte seg med avfallsstoffer på.

Jeg anbefaler infrarød sauna. Det har en behagelig temperatur, og er lett tilgjengelig om du har mulighet til å kjøpe en liten portabel til en person. Jeg bruker denne selv👇Anbefales.

 

https://radianthealth.no/

 

Vi har muligheter til å bruke pusteteknikker for å kvitte oss med avfallsstoffer i blodet via lungene. Dette går jo av seg selv, for alle må puste, men her er det mulig å bruke mer effektive pustemetoder via yoga eller f.eks Wim Hof ( søk på YouTube), kondisjonstrening er også en ypperlig metode for avgifting gjennom pusten, da får en også en den nødvendige sirkulasjonen av oksygen og stoffer i blodårer og kapillærer.

 

Lymfesystemet blir ofte tregt når kroppen er full av avfallsstoffer, og da vil lymfedrenasje være effektivt for å igangsette systemet som hjelper kroppen i avgiftningsprosessene. Du kan hjelpe sirkulasjon i lymfesystemet selv, ved å massere hele kroppen lett i 5 minutter med en hampvott før du tar en dusj.

 

Leveren vår er veldig utsatt i dag, en overvekt av karbohydrater i kostholdet vårt, høyt medikamentbruk ( ikke bare medisiner, men alle reseptfrie medikamenter) og alkoholforbruk gjør denne tilstanden vanlig i dagens samfunn. Ikkealkoholisk fettlever er i dag den vanligste leversykdommen i vestlige land.

Leveren er et stort avgiftningsorgan og et organ som styrer metabolismen vår og omdanner hormoner. Uten en godt fungerende lever, blir vi syke.

Alt vi vektlegger i Selvhjelpsmetoden, bidrar til god leverhelse og reverserer fettlever.

 

Nyhetsbrev

Abonnement

Personlig veiledning

Obs! Flere av disse metodene kan påvirke og bringe opp i dagen emosjonell bagasje som ligger som ubearbeidede energisperrer i kroppen.