Få Nyhetsbrev og gratis E-bok

Ønsker du å bli medlem av den private gruppen Selvhjelpsmetoden? Her kan du lære mer om hvordan du bedrer dine helseproblemer og får mer energi. 

Selvhjelpsmetotoden/SelfHealersProtocol, Privat Gruppe
Tilbake til Hav til HelseBloggen

En basisk kropp, havsalt og kvinnehelse. Hva er sammenhengen?

avfallsstoffer og toksiner en basisk kropp mineraler vann Sep 27, 2023
Kvinnehelse

 

 

Kroppen vår er skrudd sammen slik at vi skal spise og drikke når vi har behov for det. Maten var opprinnelig fri for kjemikalier, og ofte dyrket på egen mark, fersk, full av mineraler og næringsstoffer og gikk rett fra jord til bord.

 

I dag spiser vi ikke nødvendigvis fordi vi trenger mat, men vi spiser og drikker med med følelsene våre, spiser fordi det smaker godt og spiser mellommåltider. Vi tåler ikke å gå sultne og maten er ofte næringsfattig, full av kjemikalier og prosessert eller ultraprosessert i sterile omgivelser. Frukten vi spiser er ikke modnet naturlig og maten i dag mangler den næringen, energien og livskraften den opprinnelig skulle ha.

Maten  vi spiser er mineralfattig, steril, har for lite næringsstoffer og inneholder for mye karbohydrater. Vi drikker for lite vann og for mye cola, energidrikker, kaffe, te osv som forsurer kroppens miljø. Det fører til at vi er feilernærte og dehydrerte.

Dette fører til et kosthold med mat og drikke som danner veldig mye avfallsstoffer som kroppen må håndtere. Næringsstoffene vi gir til cellene våre forbrennes med oksygen og restene blir til et syreholdig avfall etter at energien er brukt. For å kvitte oss med avfallet, trenger vi nok elektrolyttvæske (vann og mineraler som holder kroppen basisk) og som gjør at at kroppen samtidig kan skylle ut avfallsstoffene og holde kroppens elektrolyttnivå høyt nok. Har vi ikke nok elektrolyttvæske i kroppen, hopes slaggstoffer opp.

  

Det mange ikke er klar over, er at  salt/mineraler hjelper kroppen til å holde riktig PH i kroppen. En ubalanse i syre/base over tid, gjør at kroppen må bruke alkaliske mineraler (kalsium, magnesium, kalium og natrium)  for å nøytralisere det sure miljøet. Får ikke kroppen tilført nok av disse mineralene, må den ta det fra et annet sted. Dette gjør den ved å ta av lagrene i kroppens skjelett for å gjenopprette pH balansen i blodet. Slik oppstår osteoporose.

 

I tillegg kommer forurensing av miljøet, bruk av alkohol og medikamenter,  emosjonell overbelastning og kontinuerlig stress i hverdagen som skaper ytterligere avfallsstoffer. Det vil ytterligere påføre kroppen en stor belastning som den ikke evner å håndtere. 

 

Stress gjør at magesyreproduksjonene settes ned og lager problemer i tarmene våre. Fordi magen ikke produserer nok magesyre, brytes ikke maten ned og fortsetter til tarmene delvis fordøyd. Det skaper tarmgasser og oppvekst av dårlig tarmbakterier. Over tid kan dette forårsake IBS, Chrons, lekk tarm m.m. Avfallsstoffer/syrene fra kroppen vår går også i gjennom tarmsystemet vårt, og skaper grobunn for et surt miljø som tarmene får problemer med å håndtere. 

 

Måten våre to kjønn, mann og kvinne prosesserer avfallstoffer i kroppen er litt ulik. Hvordan håndterer en kvinnekropp avfallsstoffene?

Kroppen kvitter seg med avfallsstoffer gjennom urin, svette og avføring. Da må vi ha nok vann, og nok mineraler som binder vannet til cellene våre, og som også er elektrolyttvæsken vi har i kroppen og rundt cellene våre.

 

Blodet og lymfene fungerer som en barriere som tar seg av syreoverskuddet. Livmorslimhinnen er også en lagringsplass for disse toksinene/slaggstoffene, og kvinner menstruerer og kvitter seg med mye avfallsstoffer gjennom blødninger hver måned.

 

Om en bruker hormonspiral eller p-piller, vil mange ikke få normal menstruasjon og mister muligheten til å avgifte via blødning.  Om en ikke har nok elektrolyttvæske i kroppen slik at en kan avgifte, starter kroppen å lagre avfallsstoffene i cellulitter i lår,  sete, hofter overarmer. Da klarer ikke lymfesystemet å rense ut nok og viser at leveren din også har problemer med å rense ut avfallsstoffene.

Men det motsatte kan også skje, at kroppen mener det er mest hensiktsmessig å avgifte ved å blø,(det skjer ofte ved en kobberspiral da kobberet er giftig for kroppen) ofte store deler av tiden for å kvitte seg med det som er toksisk. 

 

Lagringsplassen i livmorslimhinnene har så stor kapasitet at kroppen vanligvis ikke trenger å ta av kroppens mineraler for å nøytralisere avfallsstoffene, men slik vi lever i dag får vi ikke nok mineraler gjennom kosten og kosten lager flere avfallsstoffer enn den klarer å kvitte seg med. Det er det flere og yngre kvinner som opplever diffuse symptomer på at kroppen er overbelastet og systemet går tregere. Det betyr at stoffskiftet eller kroppens metabolisme ikke fungerer optimalt, at kroppen totalt sett er overbelastet og får ikke avgiftet.

 

Mange kvinner merker denne overbelastningen når de nærmer seg overgangsalder. Da har ikke livmorslimhinnen mer lagringskapasitet til slaggstoffene, og symptomene øker på: hetetokter, tørre slimhinner, humørendringer, PMS, hodepine, migrene, allergier, svimmelhet, blodtrykksproblemer, vondt i leddene, musklene kroniske sykdommer, lavt stoffskifte, dårlig blodsirkulasjon, vektøkning,lite magesyre, refluks, fatigue, hjernetåke, revmatisme. Listen er lang.

 

Kroppens egen måte å avgifte seg på vil ofte vises på huden, som eksem eller utslett, så vil den avgifte gjennom hodebunnen, og da begynner mange å miste håret sitt.

Nå er det stadig flere som opplever disse symptomene i allerede i 20-årene. Mange kommer i "tidlig overgangsalder", eller opplever å miste all energi og blir liggende hjemme med smerter, diffuse symptomer og smertestillende som eneste alternativ, fordi "blodprøvene er innenfor og alt ser greit ut".

Hvordan kan vi reversere denne tilstanden?

 

-Kroppen trenger mineraler for å binde til seg slaggstoffene og føre de ut av kroppen gjennom urin, svette og avføring.

-Kroppen trenger mat som er basisk og som ikke bidrar til store mengder avfallsstoffer som kroppen må håndtere.

-Kroppen trenger vann som skal frakte energi, salter/mineraler og bidra til avgiftning.

-Kropp og sjel danner en helhet som må ivaretas på flere måter, også den bagasjen vi har med oss av traumer og situasjoner vi ikke har fått integrert og akseptert i livene våre. Følelser setter seg fast i kroppen og danner energiblokkeringer som vi bør løse opp i. 

-Fjerne stress.

Rydde og omorganiseres  livet og kalenderen for å få dager som er gode og et liv med mening og oversikt. Dagliglivets stress er en stor kilde til frustrasjoner og helseproblemer, dårlig fordøyelse og grunn pust øverst i brystet og gjør at vi ikke klarer å være til stede i egne liv.

 https://darkovelcek.wordpress.com/2015/10/05/osteoporosis-and-the-danger-of-calcium-supplementation/

Ønsker du å gå i gang på egen hånd?

Prøv Selvhjelpsportalen  

 

 

 • All informasjonen du trenger, steg for steg for å gjenvinne energi og god helse, er samlet i et eget bibliotek
 • Steg for steg/ ukesplan over hva du bør spise og drikke
 • Oppskrifter
 • Lære å avgifte kroppen skånsomt
 • Jevnlige oppdateringer
 • Tilgang til privat samtalegruppe på FB
 • Løpende abonnement der du selv styrer medlemskapet ved å opprette og avslutte i Vipps-appen.   

   

   
 • Betal med Vipps eller Stripe

Start ditt abonnement her