Få Nyhetsbrev og gratis E-bok

Ønsker du å bli medlem av den private gruppen Selvhjelpsmetoden? Her kan du lære mer om hvordan du bedrer dine helseproblemer og får mer energi. 

Selvhjelpsmetotoden/SelfHealersProtocol, Privat Gruppe
Tilbake til Hav til HelseBloggen

Menns helse og syreoverskudd/avfallsstoffer

avfallsstoffer menns helse ph i kroppen syrebalanse Oct 11, 2023

 

 

Det er ikke naturlig for mennesket å bli bli syke når de blir eldre. Mennesket kan bygge muskulatur til de er 80-90 år gamle, og være friske hele livet, og det naturlige er at vi skal dø friske, men gamle.

Likevel har det blitt slik at vi forventer sykdom og skrangling i kroppen så mye, at når 40- års alderen inntreffer så kalles det "reparasjonsalderen" og er en vel etablert "sannhet".

Kroppen er en selvregulerende organisme som alltid gjør det som er best for at kroppen skal overleve, men vi må gi kroppen vår de riktige byggesteinene og ressursene til å kunne regulere seg selv.

I forrige blogginnlegg beskrev jeg hvordan kvinners overskudd av av avfallsstoffer og syrer i kroppen lagres.

 

 

Menn har ikke muligheter til å lagre avfallsstoffer/syreoveskudd i kroppen slik som kvinner gjør, så hva skjer med avfallsstoffene i en mannskropp?

 

 

Menn får syreoveskuddet ut i metabolismen/ kroppens omsetning av stoffer, og kroppen må håndtere det dag for dag. Siden kroppen ikke kan lagre det noe sted, bruker kroppen ressursene den har.

Kvinner lagrer avfallsstoffer i cellulitter, men menns bindevev som løper på kryss og tvers, og ikke bare vertikalt som hos kvinner, danner derfor ikke "lommer" som avfallsstoffer kan deponeres i.

Er genene gode og det er nok mineraler til stede i kroppen og kostholdet ikke tilfører for mye avfallsstoffer den må håndtere, vil en manns kropp kunne kvitte seg med avfallet og fortsetter inn i alderdommen som frisk og rask med hår og tenner i behold.

Hvordan og når dårlig helse og symptomer slår ut, avhenger av flere ting. Kostholdet gjennom livet, genene, miljøpåvirkning, mengden med stress og emosjonell belastning, hvor store minerallagrene var i utgangspunktet og hvor godt tarmen er i stand til å ta opp næring.

Om forutsetningene er dårligere, vil kroppen måtte ta mineraler fra kroppens egne lagre, og derved tappe kroppens ressurser. Denne prosessen er gradvis, og fremstår som slik vi beskriver som alderdom, og er en del av det som er forventet mot alderdommen, et langsomt forfall og mer sykdom jo eldre en blir.

 

For menn vil hårtap være et sikkert tegn,  blodkar og lymfer kan vise symptomer som åreknuter og høyt blodtrykk, muskulatur som forsvinner, bindevevet i kroppen blir dårlig, brokk og prolaps oppstår, tenner løsner, og tannkjøttet blir betent. Fordi kroppen tar mineraler fra kroppens vev, muskulatur og skjelett, kan  osteoporose oppstå og kroppshøyden synker.  Et stadig mineraltap fører til et økende forfall av kroppen.

 

 MAGEFETT OG HORMONUBALANSER

 Mange menn i dag har i likhet med mange kvinner, mye magefett og tynne armer og ben og har hormoner som er i ubalanse. Det er sammensatte årsaker til det, men mangel på riktig fett og god næring, miljøfaktorer, og for høyt blodsukker er noen av dem. For å lage våre kjønnshormoner (Testosteron og estradiol.) har kolesterolet og mettet fett en viktig rolle da steroidene i kroppen blir dannet av kolestero/mettet fettl i kjønnskjertlene våre.  

https://forskning.no/hormoner-miljogifter-helse/hormonforstyrrende-stoffer-kan-gjore-menn-mer-feminine/532909

 

Kroppen søker en løsning og en likevekt for organismen og tar mineraler som ligger lagret i kroppen.  De mineralene kroppen trenger, hentes fra skjelettet, sener, muskler og tenner.  Det er kalsium, magnesium kalium og natrium som er alkaliske og som kroppen bruker for å nøytralisere avfallsstoffene, og resultatet kan bli en hårløs, lutrygget, tannløs mann uten muskler med høyt blodtrykk og ofte med endel magefett der avfallstoffene er lagret i fettvevet, og blodet vil være tykt og toksisk pga dehydrering.

Den lagringen kvinner og menn har til felles, er lagring av toksiner/avfallsstoffer i fettvevet, cellene og i blodet. Når en ikke klarer å kvitte seg med avfallsstoffene vil en også ha problemer med kvitte seg med fettvevet.

 

 "ALDRINGSPROSESSEN"

 

Noen tanker til slutt om kvinners og menns ulike "aldringsprosesser":

Kvinner føder barn, noe som tapper kroppen for mange flere ressurser på kortere tid enn hos menn, og som kanskje medvirker til hurtigere sammenbrudd i helsen når det først inntreffer. Menns aldersprosess virker jevnere, men de har lavere forventet levealder.Kanskje fordi belastningen er konstant. Kvinner har høyere levealder enn menn, men er ofte mer sykemeldte, har oftere kronisk sykdom, og er mer preget av slitenhet og fatigue. 

Derfor er det også kanskje naturlig å se forskjellen som oppstår i helsen mellom kvinner og menn i 40-årene. På denne tiden i livet, der menns helse har en jevn og ikke så markert aldring, vil lagringen av syreoverskudd/avfallsstoffer  innhente en kvinnes helse, og mer markant føre til tydelige aldringssymptomer, overgangsalder og symptomer på sykdom.

 

Det gode er at det kan gjøres noe med.

For å få det god helse, må en ha nok væske og mineraler, et kosthold som danner lite avfallsstoffer og gode næringsstoffer, minske alle typer stress i livet, også det emosjonelle stresset og bevege oss slik at kroppens væsker sirkulerer slik at vi får næring og oksygen ut i hele kroppen.

Meld deg på mitt nyhetsbrev her:

https://www.heidiopsanger.no/

 

 

Ønsker du å gå i gang på egen hånd?

Prøv Selvhjelpsportalen  

 

 

 • All informasjonen du trenger, steg for steg for å gjenvinne energi og god helse, er samlet i et eget bibliotek
 • Steg for steg/ ukesplan over hva du bør spise og drikke
 • Oppskrifter
 • Lære å avgifte kroppen skånsomt
 • Jevnlige oppdateringer
 • Tilgang til privat samtalegruppe på FB
 • Løpende abonnement der du selv styrer medlemskapet ved å opprette og avslutte i Vipps-appen.   

   

   
 • Betal med Vipps eller Stripe

Start ditt abonnement her