Få Nyhetsbrev og gratis E-bok

Ønsker du å bli medlem av den private gruppen Selvhjelpsmetoden? Her kan du lære mer om hvordan du bedrer dine helseproblemer og får mer energi. 

Selvhjelpsmetotoden/SelfHealersProtocol, Privat Gruppe
Tilbake til Hav til HelseBloggen

Lavt stoffskifte eller en toksisk kropp? Litt prosentregning.

lavt stoffskifte Nov 01, 2023

 

 

Lavt stoffskifte.

En sykdom flere og flere får.

Eller kan det også være noe annet?

 

 

Lavt stoffskifte er en autoimmun tilstand som veldig mange har, og tallet øker.

 

I 2017 var tallet på kvinner med lavt stofskifte på 7%. for menn var det 1,6%. I 2021 lå tallet for kvinner på 10% og for menn på 2%.*

230 000 mennesker i Norge har nå en stoffskiftesykdom, og mørketallene er sannsynligvis store da det er vanskelig å få en diagnose. Hvorfor øker disse tallene hvert år og hvorfor er diagnosen så vanskelig å stille?

 

 

Symptomene på lavt stoffskifte: 

Tretthet, utmattelse, energimangel, insulinresistens, betennelser i kroppen, eksem, forstoppelse, diarè, manglende magesyreproduksjon, myxødem, kvalme, lav kroppstemperatur, hetetokter, tørr hud/eksem, blek hud, vektøkning, oppblåst ansikt, muskelsvakhet, forhøyet kolesterol i blodet, muskelsvakhet, muskel- og leddsmerter, håravfall, svekket hukommelse/tåkehjerne, depresjon, kognitiv svikt, hypoksi (mangel på oksygen til celler/vev), svimmelhet og tisse mange ganger om natten, pluss mange flere.

 

Når en lege ser disse symptomene, men ser at blodprøvene ligger innenfor referanse, blir det kanskje diagnosen ME , som jeg først fikk. Utbrenthet, fatigue, depresjon, psykisk sykdom eller traumer blir også brukt. Legene vet ofte ikke hva som skjer når vi får en masse diffuse symptomer.

 

Kan det være at kroppen totalt sett har fått mer enn den kan tåle?

I dag er det heldigvis stadig flere leger og behandlere som ser at bildet på stoffskiftesykdommer er mer enn et problem i skjoldkjertelen, og velger å se på hele mennesket med de erfaringer, livsbelastninger, kosthold, relasjoner og  toksinbelastning på kropp og psyke, som de har hatt i løpet av livet.

Alt vi gjør, spiser eller tenker eller omgir oss med, enten det er relasjoner, jobb, forurensning, medikamenter eller kosthold, går inn i kroppens totale regnskap og bruker av de totale ressursene.

 

Prosentregning

Kroppens, vi kaller den nå Banken, kapasitet hos en frisk person, er 100%.

Banken er kroppens debetkonto og den arbeider for å holde kontoen i balanse. Det kalles homeostase/ likevekt. Når Banken får nok ressurser inn, har vi litt pluss i regnskapet, og har litt å gå på når vi i perioder med større utgifter må ta litt mer ut av Banken. Livet går så bra at du ber om kredittkort for du har en godt betalt jobb/helse.

Om Banken har 100 % energi, og vi begynner å bruke kredittkortet, men kun betaler tilbake 95% av det vi har brukt, vil vi gå i minus med 5% hvert år. Kanskje vi ikke tenker på at vi på lang sikt tapper kontoen vår for det er så lite. Så får vi en litt dårligere betalt jobb/helse.

Det merkes kanskje ikke før det har gått mange år og litt må man regne med med alderen.

Banken spør etterhvert om tilbakebetaling (ber om ro/hvile/næring/avgifting) og renter. Vanligvis i 40-års alderen. Du sier til banken at du ikke har råd til å betale noe inn på konto (hvile/ta det med ro), slik Banken forlanger, og ber om rentefritak. Det går en liten stund (med stadige symptomer) helt til Banken ber om full innbetaling (sykdom) og sender deg en stor faktura/store symptomer.

Om du velger å ikke betale Bankens faktura, som er en regning på ro/hvile og avgiftning, går den til inkasso.

Det betyr at du har fått et problem som er kronisk. Det blir vanskelig å betale gjelden( masse symptomer), og du holder unna så vidt det er. Du går til legen, og legen hjelper deg med medisiner. Dette er i realiteten en nedbetalingsavtale med Banken som i tillegg krever masse renter, men det holder inkassosaken/kronisk sykdom i sjakk. Selve problemet er der enda, og den dagen du velger å ikke betalen inn slik at gjelden minsker vil kanskje gjelden bli så stor at banken ikke vil ha deg som kunde.

Det er ingen som ønsker å får problemer med banken og vi må lære mer om privatøkonomi/helse.

 

Når vi først legger merke til at kroppen ikke fungerer helt optimalt, er det mye som har foregått i det stille i kroppen over tid, men vi ser kun symptomer som hyppige forkjølelser, litt allergi, eksem eller fordøyelsesproblemer.

Så hvordan vet vi at det handler om stoffskiftet?

Hvilke symptomer har en overbelastet toksisk kropp?

 

Symptomer på en toksisk, dehydrert kropp med mineralmangel:

Symptomene er nøyaktig de samme, så hvordan vet vi hva som er hva? Det er sjelden at en opplever alle symptomene samtidig, men alle opplever at symptomene begynner et sted.

For meg startet det med emosjonelt stress og en fordøyelse som sluttet å fungere normalt. Om en velger å ingorere vage og diffuse symptomer, eller ikke får snudd denne prosessen, vil en oppleve stadig flere symptomer som etterhvert blir til kroniske og eller autoimmune sykdommer, som f.eks lavt stoffskifte. 

 

Mine symptomer var:

Spenningshodepine, stramme muskler langs hele høyre side. Kroppen klarte ikke å filtrere og kvitte seg med kroppens avfall/toksiner, lagret avfallet i depoeter i kroppen, metabolismen bremset ned og jeg fikk en vektøkning på 35 kg på 16 mndr. Myxødem og hard hud på overarmene, hele kroppen var oppblåst, lavgradige inflammasjoner, hovne øyne, var oppe og tisset flere ganger om natta, dårlig nattesøvn, tankespinn, kroppstemperatur på 35,8 grader, insulinresistens, lite magsyre som gav ekstremt dårlig fordøyelse, IBS, svimmel, hetetokter, lav B-12/ D-vitamin, hjernetåke, lys/lydsensitivitet, dårlig kognitiv funksjon, emosjonell, hypoksi/fikk ikke nok oksygen i perioder, vondt under beina, histaminintoleranse, musklene tålte ikke belastning. Klarte ikke å kjøre bil. Jeg måtte hvile liggende et par uker etter besøk hos familie, eller om jeg hadde brukt muskulaturen. 

 

 

Å gå til legen

 

Noen ganger viser blodprøvene tydelig at det er noe galt med stoffskiftet, og en får medisiner. Det er ikke nødvendigvis det riktige for kroppen, for årsaken til problemet adresseres ikke.

I mitt forrige blogginnlegg beskriver jeg at insulinet kan påvirke kroppens stoffskifte på flere måter. Traumer og voldsomt stress kan gjøre det samme.

Medisiner tvinger kroppen i gang ved å tilføre energi gjennom stoffskiftemedisiner. Energinivået bli kanskje godt nok og så går en videre. Årsaken til sykdommen er likevel ikke adressert og er der fremdeles, men nå er den maskert.

Veldig mange opplever at energien øker nok til at en får et slags liv, men har fremdeles smerter i kroppen, og mange av de samme symptomene vedvarer.

Mange opplever at legen forteller at "verdiene dine er fine", men du føler deg syk likevel og du får nå ingen hjelp i det hele tatt.

Mange blir avskrevet som "en sliten kvinne i 40-50- årene uten energi, mange diffuse symptomer, og er deprimert. Blodprøvene er fine". Mange går fra legekontoret med resept på antideppresiva.

Det ligger mange kvinner ( og noen menn) på sofaen eller i sengen år etter år helt unødvendig , og veldig mange kan få mye bedre livskvalitet og energi. Mange blir også helt friske, Men da må vi se på lavt stoffskifte fra en annen kant:

 

Er kroppen overbelastet av avfallsstoffer og toksiner?

 

Om vi ser på kroppen fra vi blir født, kan vi se et større bilde og se den totale belastning kroppen utsettes for:

-Kroppens normale tilstand er slik at den regulerer seg selv. Forutsetningen for at den skal klare det, er at den totale belastningen ikke er større enn kroppens evne til å regulere/avgifte seg selv.  

 

Belastningen kroppen utsettes for er disse:

-Mat, tilsetningsstoffer, konserveringsstoffer, kunstige smaker og farger, fyllstoffer for mye karbohydrater, ultraprosessert mat, plante/frø-oljer sukker.

-Luftforurensning. Det finnes bl.a veldig mye kobber, bly og svevestøv i luften.*

-Medisiner og alkohol: Reseptbelagte medikamenter, reseptfrie medikamenter.

-Miljøgifter som akkumuleres i kroppen og skader, hormonhermere i plast osv.

-Fysisk og psykisk stress. Traumer, stress, emosjonelle belastninger i jobb og relasjoner.

-Kroniske infeksjoner med virus, bakterier og sopp. Inflammasjoner i kroppen.

I tillegg kommer elektromagnetisk stråling. vi omgir oss med elektroniske ting hele døgnet som: elektriske apparater som mikrobølgeovener, mobiler, tv, nettbrett, elektriske biler, 5G osv.

 

Alle disse enkeltstående elementene må kroppen ta seg av. Ingen har forsket på hva slags virkning alt dette har på kroppen totalt. Er det utenkelig at alt dette kan føre til at kroppen ikke klarer å holde et riktig regnskap?

 

Om du setter deg ned og lager en oversikt over sykdommer du har hatt fra fødsel av, medikamenter og medisiner du har brukt, livsbelastninger som barn og voksen, maten du spiser og har spist, luften du puster inn og kjemikaliene du bruker hver dag, alkoholkonsumet og eventuelle dårlige gener i familien, hva tenker du da?

Hvordan ser ditt regnskap ut?

 

 

Det virkelige problemet oppstår i cellene. Når en celle ikke får nok vann, salter og mineraler, har den heller ikke nok ressurser til avgiftning og å ta inn næring. Om vi plusser på alle belastningene vi utsetter kropp og psyke for, går det galt. Inflammasjoner, insulinresistens på grunn av et kosthold med for mye karbohydrater og for lite mettet fett i tillegg til kronisk stress, blir til det som kalles metabolsk syndrom.

Ved å spise ren næringsrik mat, adressere de følelsesmessige livs-belastningene dine, hydrere og avgifte kroppen med naturlige elektrolytter som vann og uraffinert havsalt, vil du hjelpe kroppen din tilbake til selvregulering.

 

https://darkovelcek.wordpress.com/2022/05/10/can-we-stop-using-thyroid-hormone-supplements-and-heal/

https://stoffskifte.org/stoffskifteforbundet-moter-helse-omsorgsdepartementet/

https://www.ssb.no/natur-og-miljo/artikler-og-publikasjoner/nedgang-i-luftforurensning-fra-transport

https://www.fhi.no/kl/miljogifter/fakta/fakta-om-bromerte-flammehemmere/

https://miljostatus.miljodirektoratet.no/tema/miljogifter/prioriterte-miljogifter/om-prioriterte-miljogifter/

Ønsker du å gå i gang på egen hånd?

Prøv Selvhjelpsportalen  

 

 

 • All informasjonen du trenger, steg for steg for å gjenvinne energi og god helse, er samlet i et eget bibliotek
 • Steg for steg/ ukesplan over hva du bør spise og drikke
 • Oppskrifter
 • Lære å avgifte kroppen skånsomt
 • Jevnlige oppdateringer
 • Tilgang til privat samtalegruppe på FB
 • Løpende abonnement der du selv styrer medlemskapet ved å opprette og avslutte i Vipps-appen.   

   

   
 • Betal med Vipps eller Stripe

Start ditt abonnement her